Prosjekter

Hva er kompakthus / små ferdighus?

Enebolig med alt på ett plan

Kompakthus er moderne, komprimerte, smarte og små ferdighus, særlig egnet for nyetablerte, mindre familier eller dem som ønsker et alternativ til leilighet. Dette er hus hvor hver eneste kvadratmeter blir utnyttet.

Små ferdighus med carport

Ved utforming og bygging av kompakthus legger vi vekt på at boligene har praktiske løsninger samtidig som de er areal- og kostnadseffektive. I og med at disse små ferdighusene er noe mindre, bygges de uten samme store mengde arbeid og endringer som «et vanlig hus».

Kompakthusene fra Urbanhus er alle rundt 150 kvm og bygges med livsløpsstandard. Det betyr at alle rom og bofunksjoner ligger på samme plan som inngangspartiet, noe som også tilfredsstiller Husbankens veileder og krav.

Få boligtyper passer bedre under betegnelsen «funksjonell bolig» enn kompakthus fra Urbanhus. En kompaktbolig er også en bærekraftig bolig. For mindre boliger trenger mindre energi til oppvarming, mindre tomt, som igjen går mindre på bekostning av naturen, og kan disponeres resten av livet da boligene altså bygges med livsløpsstandard.

Små ferdighus på ett plan

Vi har flere ulike modeller av våre kompakthus og små ferdighus, som alle tegnes og bygges etter de siste trendene og byggeforeskriftene. Kompakthusene fra Urbanhus er moderne i uttrykket, funksjonalistisk inspirert og egner seg altså spesielt godt for førstegangsetablerere, eneboere eller for deg som bare ønsker å bo med høye kvaliteter på en litt mindre flate.

Neste artikkel Forrige artikkel
Se alle artikler