Byggeprosess

En byggeprosess hos Urbanhus begynner med din idé: Vi tegner, prosjekterer og bygger iøynefallende boliger basert på dine ønsker og din identitet. Et typisk Urbanhus er moderne i uttrykket, funksjonalistisk inspirert og ikke typisk i det hele tatt. Slik er prosessen fra idé til ferdig bolig:

Fra idé til ferdig bygg

Finner du ikke den rette boligen på vår nettside?
Da tegner vi om boligen for deg, slik at den tilfredsstiller dine ønsker og behov. På vårt tegnekontor i Haugesund sitter det sivilarkitekter med bred kompetanse innen arkitekturprosjektering, klar til å skreddersy din bolig for deg. Vi tegner om kataloghus eller tegner helt ny bolig fra scratch, vi kaller det å BYGGE PÅ DIN ID!
Dette er en svært viktig fase og har stor innvirkning på sluttresultatet – det er lurt å investere litt tid og penger på dette.

Hvorfor knytte seg til en tegneavtale?

Du sikrer deg best mulig resultat i forhold til budsjett, tomt, ønsker og behov.
For å starte opp med et oppdrag, ønsker vi å formalisere dette. Det gjør vi med å inngå en tegneavtale for oppstart av tegninger. Avtalen vil stå i forhold til oppdragets kompleksitet og det arbeid som blir utført, enten på timepris eller fastpris som avtales i hvert enkelte tilfelle. Vi tilbyr en svært rimelig inngangsbillett til en unik, arkitekttegnet bolig som sikrer deg et maksimalt utbytte av din investering.

Avtalen gjøres direkte med din Urbanhusleverandør som vil følge deg i hele prosessen. Gjør oppmerksom på at konsultasjon/befaring er vederlagsfritt, med mindre annet er avtalt og nødvendige opplysninger som må hentes inn fra kommunen kommer i tillegg.

 

Klar for å bygge?

Når boligen tilfredsstiller dine ønsker og behov, går man videre med å innhente priser hos aktuelle leverandører for ditt område. Forhandler setter sammen tilbud til deg, iht. til deres spesifikasjoner. Vi leverer som regel nøkkelferdig bolig, men ikke i alle tilfeller.

Kontrakt

Tegninger og tilbud danner grunnlag for kontraktsinngåelse og vi benytter oss av Standard Norge, bygge blankett 3425 (Bustadoppføringslova) og kan skrives med forbehold om f.eks. finansiering, godkjenning i kommunen osv. om det er ønskelig.

Søkeprosess

Når kontrakten er inngått, starter prosessen med å søke godkjenning for bygging i den aktuelle kommune. Det er en prosess som din Urbanhusleverandør utfører. Når godkjenningen foreligger, starter selve byggingen og man kan glede seg over å se sin boligdrøm bli realisert!

Bygging

Byggeprosessen følges opp av egen byggeleder som du har dialog med underveis i prosessen.
Byggetid varierer ut fra årstid, ferieavvikling og andre faktorer, men vi regner mellom 6-12 mnd. som en normal byggetid. Når boligen er ferdig vil det bli søkt om ferdigattest fra kommunen og det vil bli holdt en formell overlevering når den er klar. Du vil få informasjon om produkter og materialer i din bolig og hvordan du skal vedlikeholde disse. De fleste får digital tilgang til disse dokumentene, men man kan også få utlevert en FDV perm.

Ettårskontroll og garanti

Når du har bodd i boligen i ett år, vil vi ta kontakt for å avtale en kontroll for å se at alt fungerer som det skal.

Bustadsoppføringslova § 12 – entreprenørens garanti 5% av kontraktsum gjeldene i 5 år fra overtakelse av bolig.

Hvorfor velge oss?

Vi er brennende engasjert!
Vi syns det er viktig at du som kunde får et unikt produkt, som representerer deg og gjør deg både stolt og glad – hver dag!
Vi er en kjede som har spesialisert oss på å leverer moderne og funkisinspirerte boliger, med fokus på design, kvalitet og funksjonalitet og leverer boliger over store deler av Norge, med hovedkontor i Haugesund. Vi er digitalisert og har av den grunn ingen stor papirkatalog å dele ut, alle våre ferdighus ser du her.
Her finner du også en oversikt over hvor din nærmeste leverandør befinner seg.