Reportasjer

Familien falt for funkishus

Da Urbanhus skulle oppføre tre funkishus på en attraktiv utsiktstomt grep Tor Ove Lussand og Elin Sandtorv sjansen. De fikk med seg to naboer, og vipps var prosjektet fulltegnet. Det har de ikke angret på.

Via jungeltelegrafen på jobb fikk Elin Sandtorv nyss om at det skulle bygges tre eneboliger på en fin tomt der det til nå hadde stått en gammel enebolig.

Beliggenheten nær Fana Stadion hadde hun sans for, og en telefon til Urbanhus bekreftet det hun hadde hørt.

En kort presentasjon senere var avgjørelsen tatt for familien Lussand Sandtorv.

– Vi kjøpte et av husene selv, og så fikk vi også overbevist en nabo til å kjøpe hus nummer to. Ikke lenge etter fikk vi også noen andre bekjente til å kjøpe hus nummer tre. Så alle tre huseierne kjenner hverandre fra før, sier Tor Ove Lussand og ler.

De falt pladask for utseende på huset, og angrer ikke på at de slo til.

– Vi likte kombinasjon av tøft og nytt funkishus som var funksjonelt i form av praktisk rominndeling og god plass. Helt perfekt for oss, sier Lussand.

Problemfri prosess

At det også lå på en tomt med utsikt var viktig. Familien hadde ingen ønsker om endringer på planløsning, men de ville gjerne ha takterrasse. Det var null problem for Urbanhus som tegnet inn terrasse, og fikk dette godkjent. Etter 13-14 måneders byggetid var det klart for julefeiring i ny bolig.

– Vi flyttet inn rett før jul, og vi har nå bodd her i noen måneder. Vi trives kjempegodt, og alt er blitt så bra som vi håpet det skulle bli, sier Lussand.

De er godt fornøyd med prosessen og samarbeidet med Urbanhus. Alt har blitt gjort som avtalt, og kommunikasjonen har vært veldig god underveis.

– Vi har forholdt oss til Morten, men snakket også direkte med underleverandører i prosessen med hensyn til valg av interiør og løsninger. Det ble en veldig fin og problemfri prosess, sier Lussand.

At deres egen takstmann slo fast at huset jevnt over har høyere standard på materialer og løsninger enn snittet i markedet er betryggende.

– Det tyder på kvalitet i måten de bygger på, gode materialer og godt håndverk, sier Lussand.

Fremtidsarkitektur

For eier av Urbanhus, Morten Klungland, er gode kundeopplevelser svært viktig.

– Det er stor etterspørsel etter eneboliger i dette området. Denne familien har hatt stor personlig påvirkning så de har fått sitt hus slik de vil ha det – med skreddersøm, sier Klungland.

Han er daglig leder for Bergen-kontoret, og gleder seg over at Urbanhus har opplevd god vekst siden oppstarten i Haugesund i 2004. Først oppførte de boliger for andre kjeder, og fra 2006 har de utviklet sin egen boligkjede.

– Nå har vi forhandlere 20 steder i Norge – fra nord til sør. Våre tre egeneide avdelinger holder til i Haugesund, Sandnes og Bergen. Det er hovedsakelig privatmarkedet, eneboliger, tomannsboliger og hytter vi driver, med sier Klungland.

Han beskriver et typisk Urbanhus som fremtidsarkitektur med moderne, lyse rom, og gode planløsninger. De har hele næringskjeden innomhus – og gjør alt fra tegninger til å sette den siste spikeren i huset.

– Vi tegner huset fra scratch tilpasset tomten og kundens ønsker. Det blir rimeligere for utbygger, og bedre for kunden. Det er kvalitet hele veien, sier Klungland.

Nøkkelen er gode relasjoner

Det er viktig med gode samarbeidspartnere i denne bransjen, og Varme & Rørteknikk er en trofast underleverandør de bruker mye. De var også involvert i dette prosjektet.

– Vi har gjort to bad og wc-rom. Det ble valgt masse fine detaljer med moderne farger, og mye matt sort. Man gikk for gode løsninger som er veldig inn i tiden, sier Stian Færevaag.

Han er daglig leder av Varme & Rørteknikk som består av seks rørleggere.

– Vi ble etablert i 2005, og vi holder til på Os. Vi jobber mest i Bergen kommune og i nærliggende områder, forklarer Færevaag.

Han setter pris på tilliten de vises av Urbanhus, og han tror et slikt samarbeid er vinn-vinn for alle involverte – også kundene.

– Vi har god kommunikasjon. Vi har samarbeidet med Urbanhus og Morten i 6-7 år. De leverer kule hus som folk vil ha. Vi er til å stole på, og nøkkelen er å fortsette å bygge gode relasjoner hvor det er trygghet for alle, sier Færevaag.

Kvalitet og service er og blir viktig i bransjen, og Varme & Rørteknikk har de lange brillene på.

– Firmaet vårt er her neste år, og flere år frem i tid. Vi er stabil gjeng med god økonomi, og vi gjør ting skikkelig, sier Færevaag.

Denne saken var opprinnelig publisert som annonsørinnhold i BA i 2021.

Går du med en byggedrøm?

Neste artikkel Forrige artikkel
Se alle artikler