Reportasjer

– Det er dette vi kaller å bygge på kundens ID

Da Eva Hægland Mykkeltvedt og familien skulle bygge nytt hus, falt valget på Urbanhus Bergen. 400 dager etter riving var de klare for innflytning i sin splitter nye funkisbolig.

Byggeprosessen i Urbanhus begynner med kundens idé. Vi tegner, prosjekterer og bygger iøynefallende boliger basert på kundens ønsker og identitet. Det er dette vi kaller å bygge på kundens ID, innleder Maren H. Olsen.

Hun er daglig leder i Urbanhus Bergen. Selskapet designer og bygger moderne, funkisinspirerte hus og hytter tilpasset dine behov. De er tilknyttet forhandlere over hele Norge.

Med et Urbanhus får du et hjem som uttrykker hvem du er.

– Det er en viktig grunnstein i det vi driver med, fastslår hun.

Bygde svært funkishus

Og det var nettopp Urbanhus som fikk tilliten da Eva Hægland Mykkeltvedt og familien bestemte seg for å bygge et nytt hus i Bergen.

– I 2020 rev vi et tidligere hus. På 400 dager sto vår nye funkisbolig klar. Det var i april 2021, alt i henhold til kontrakten, forteller Hægland Mykkeltvedt.

Boligen er på 360 kvadratmeter inkludert garasje. Den prydes av store vindusflater og på innsiden er det lagt vekt på åpne løsninger.

– Vi er en storfamilie med barn og er avhengig av mye plass. Det er ganske stort, men vi var opptatte av at huset skulle gli inn i omgivelsene og heller ikke være for prangende fra utsiden, forklarer hun.

Dette var avgjørende

Familien hadde fire boligleverandør-alternativer.

– Urbanhus hadde gode referanser, virket profesjonelle og var ivrige på å ta jobben. Vi gikk for det huset vi mente hadde finest uttrykk og best design basert på våre ønsker. I tillegg var de svært tilpasningsdyktige. Det var utslagsgivende for oss, sier Hægland Mykkeltvedt.

Slike tilbakemeldinger gleder lederen for boligselskapet.

– Mange har funnet hus på våre hjemmesider eller hentet inspirasjon fra andre steder. Sivilarkitektene våre kan tilpasse og tegne om etter hva kundene ønsker. De kan også tegne husene fra scratch etter hvordan tomten ser ut, forteller Olsen

Starter på tomten

Stort sett starter prosessen med en befaring på tomten.

– Hvis tomten åpner for flere muligheter, anbefaler vi gjerne et mulighetsstudie hvor vi bruker et par timer til å se på ulike retninger. Hvis valget av type hus sier seg selv, kan vi gå i gang med tegneprosessen med det samme, sier Olsen.

Her blir det kartlagt hva boligen skal inneholde, hva som er viktig for deg, og hvilke kvaliteter og farger du ønsker i din nye bolig.

– Når tegningene tilfredsstiller ønsker og behov, innhenter vi priser hos aktuelle aktører og setter sammen et pristilbud, fortsetter hun.


Får tett oppfølging

Urbanhus leverer som regel nøkkelferdige boliger, altså at den leveres klar til innflytting.

– Tegninger og tilbud danner grunnlaget for kontraktsinngåelse. Når kontrakten er inngått, starter prosessen med å søke godkjenninger for bygging.

Når søknaden er godkjent, kan man glede seg over at boligdrømmen realiseres.

– Da begynner byggingen og du følges opp av en prosjekt- eller byggeleder gjennom hele prosessen. Byggetiden varierer, men vi pleier å regne rundt et år som normal byggetid, sier Olsen.

Hun legger til at det er mulig å trekke ut deler av leveransen. Du kan også få hjelp til å velge riktig tomt hvis det er aktuelt for deg.

– Har du allerede en tomt, kan det imidlertid være fornuftig å ha en viss formening om hvor mye det vil koste med grunnarbeid og hvordan infrastrukturen er, som strøm, tilkomst, vann og avløp, medgir hun.

Planlegg godt

Hægland Mykkeltvedt er strålende fornøyd med måten de ble ivaretatt og veiledet av Urbanhus gjennom hele byggeprosessen.

– Kommunikasjonen fungerte veldig bra. Vi føler det har vært en ryddig og fin prosess. Det har vært mange konstruktive diskusjoner, de har vært lydhøre til våre innspill og la godt til rette for at vi skulle få det som vi ønsket. Det virker som de har et bra teamwork internt, har god dialog med underleverandører og strekker seg langt, skryter hun.

Har du vurdert å bygge ditt eget hus? Da er det en klar oppfordring fra begge parter at du setter av god tid.

– Det er viktig at du bruker god tid på planlegging og at man avklarer budsjett tidlig i tegneprosessen. Da har man en budsjettramme, noe som gjør det lettere å skreddersy boligen. Det bør også tas stilling til hva som er viktig for deg og din familie, forteller Olsen.

Unngå fallgruvene

Trender kommer og går. Fokuser på hva du synes er fint og liker.

– Jeg anbefaler å legge penger i det som skal være varig, for eksempel vinduer. Les kontrakten godt og sørg for å forstå tilbudet. Vær oppmerksom på tilleggskostnader som kan komme. Og sist, men ikke minst, sørg for å samarbeide med folk du stoler på.

Da er i hvert fall Urbanhus et glimrende valg. Varme & Rørteknikk er en trofast underleverandør og samarbeidspartner innen bad, våtrom, varme og VVS.

De var også involvert i dette prosjektet.

– Vi rådgir og veileder kunden gjennom hele byggeprosessen, fra idé til ferdig prosjekt, forsikrer Olsen.

Denne saken var opprinnelig publisert som annonsørinnhold i BA i 2022.

Går du med en byggedrøm?

Neste artikkel Forrige artikkel
Se alle artikler