Byggeblogg

En levende og trygg byggeprosess

Som utdannet interiørkonsulent har jeg alltid vært lidenskapelig opptatt av design, interiør og innredning. En lidenskap som også har smittet over på min mann, Gunnar. Sammen er vi nok godt over snittet detaljfokusert hva gjelder kvalitet og sammensetning av interiør og arkitektonisk utforming. Dette detaljfokuset førte til at det som skulle være et enkelt bytte av en kjøkkenvask i huset vårt på Brakahaug, endte opp med en ny funkisbolig i Ramsdalen.

Å endre en liten del av det store bilde

Vi skulle bare endre en liten del av det store bildet, men skjønte raskt at dette kom til å bli starten på en omfattende og tidkrevende oppussing. Skulle vi pusse opp kjøkkenet, burde vi også ta stua og gangen. For oss to impulsive detaljfreaker ble derfor veien kort til å i stedet tegne løsninger for et helt nytt hus.

Et levende dokument

Når du bygger hus, bygges huset på tegninger som du skisserer opp sammen med utbygger og arkitekt. Da vi skulle realisere funkisdrømmen i Ramsdalen, var disse tegningene et dokument som levde og forandret seg nærmest helt frem til siste spiker var banket i veggen.

En levende og god byggeprosess - ute. Urbanhus.no

Etter hvert som streker og tegninger føres opp, ser du kanskje andre muligheter og løsninger utfolde seg. Da er det trygt og godt å samarbeide med en utbygger som kan se de kreative løsningene sammen med deg, men som samtidig kan holde deg i nakken om oppgaven ikke lar seg løse og foreslår gode tilnærminger.

Smarte løsninger

For best mulig funksjon- og arealutnyttelse, ble hjemmet vårt bygget med fokus på aktive og passive soner. På badene ble det satt opp halvvegger som skiller dusj, badekar og toalett, slik at vi begge kan benytte rommet samtidig.

En levende og god byggeprosess - bad. Urbanhus.no

I stuen tegnet vi inn en flott gasspeis som romdeler. På kjøkkenet, som er husets hjerte, tegnet vi inn en kjøkkenbod. I dag ser jeg ikke hvordan vi skulle klart oss uten denne, og jeg ser på denne som vår aller smarteste løsning. Her plasserer vi alt av større kjøkkenmaskiner, fat, skåler og gryter. Tenk hvor mange kjøkkenskap vi måtte hatt for å få plass til alt dette i selve kjøkkenet. Nei, har du mulighet for en kjøkkenbod, grip den!

byggeporsessen - spisebor - urbanhus.no

Refreshments!

Vi har aldri følt oss utrygge i denne prosessen.Vi hadde en tett og god dialog med byggeleder og fagarbeidere gjennom hele byggeperioden. Det var også viktig for oss å ha en personlig dialog med snekkerne og de andre håndtverkerne som faktisk sto på hver eneste dag for å realisere vår boligdrøm. Derfor leverte vi varm lunsj etter arbeiderenes eget ønske hver eneste fredag. Dette ble vår måte å uttrykke vår begeistring for det flotte arbeidet de utførte.

Bygger drømmer

Ramsdalstunet 2 ble virkelig vårt drømmehjem. Mye av æren for at vi er så fornøyde, ligger i det mellommenneskelige, forståelsen og imøtekommenheten vi opplevde hos Urbanhus.

Godt samarbeid med en utbygger, som også klarer å sette seg inn i hvordan og hvorfor du drømmer slik du gjør, er helt avgjørende for å klare å virkeliggjøre husdrømmen din.

Lyst å lese og se mer av huset til Siv og Gunnar?

•   Her kan du også se en kort film som viser det flotte huset både inn- og utvendig.Noen interiørforandringer innvendig og oppgraderinger på tomt utvendig er gjort etter at denne filmen ble laget, men husets fasade og planløsning er helt den samme som når funkishuset ble bygget i 2010.

•   Haugesunds Avis: «Årets hjem» fra Ramsdalstunet

Neste artikkel Forrige artikkel
Se alle artikler