Byggeblogg

Overtakelse: Snipp, snapp, snute, nå starter eventyret

Lykkerusen. Spenningen. Gleden og de store forventningene. Det å ta de første stegene inn i sin ferdige drømmeboliger bare helt fantastisk.

Fellesnevneren for alle byggeprosessene jeg har tatt del i er at jeg har vært utrolig usikker i starten. Er det riktig av meg å ta sjansen på å bygge alt nytt? Burde jeg heller valgt å pusse opp, renovere og bygge på boligen jeg hadde fra før? Skeptiske og selvkritiske tanker jeg antar det er naturlig å tenke.

Men jeg liker utfordringer og prosessen rundt det hele. I ventetiden nyter jeg å planlegge interiør og lyssetting. Jeg liker å ha en plan. Drømmen om å få det så fint som mulig gjør at jeg shopper og surfer litt på nettet – jakter på «det jeg bare må ha!». Ventetiden blir spennende og jeg drømmende.

Følelsen man får i enden av en byggeprosess, når man på dagen for overtagelsen trer inn i den realiserte boligdrømmen for første gang, er en helt ubeskrivelig fantastisk følelse.

Kvalitet for pengene

Jeg og min mann har nå bodd i huset i Ramsdalen i ca. sju år. Prosessen med Urbanhus og byggingen av huset var den desidert mest omfattende og mest givende hva gjelder alle boligene jeg har bygget. Og den gode kriblingen og sitringen i kroppen, lettelsen og gleden var derfor enorm da vi fikk nøklene i hånda. Igjen hadde vi skapt en ny drøm. Denne gangen funkis.

Vi har fått kvalitet for pengene ved at det er håndverkere med solid erfaring og fagkompetanse som har utført byggearbeidet. Fra utbyggers side fikk vi den beste veiledningen og oppfølgingen man kan få. Hver gang jeg forteller at vi bor i et hus fra Urbanhus, blir jeg stolt.

En spennende tanke!

Dersom vi i fremtiden skal bygge ny bolig eller hytte, velger vi helt klart samme utbygger som i Ramsdalen. Det å kjenne og ha gode erfaringer fra tidligere samarbeider, har selvsagt mye, om ikke alt, å si for valg av utbygger ved en eventuell senere anledning.

Nå har det jo seg slik at alle barna våre er flyttet ut. Og neste år blir jeg 60. Er det kanskje på tide å skaffe seg leilighet? En spennende tanke! Liker vi ikke å bo i leilighet, ja, da bygger vi bare et nytt hus med alt på én flate. Gleder meg allerede, jeg!

Lyst å lese og se mer av huset til Siv og Gunnar?

•   Her kan du også se en kort filmsom viser det flotte huset både inn- og utvendigNoen interiørforandringer innvendig og oppgraderinger på tomt utvendig er gjort etter at denne filmen ble laget, men husets fasade og planløsning er helt den samme som når funkishuset ble bygget i2010.

•   Haugesunds Avis: «Årets hjem» fra Ramsdalstunet

Neste artikkel Forrige artikkel
Se alle artikler