Reportasjer

Byggeprosessen

Byggeprosessen

Et funkishus eller ei moderne hytte fra Urbanhus starter med en idé


Har du forelsket deg i ett av våre mange ferdighus eller ei av våre -hytter, og har ideer du vil innlemme i bygget? Eller ønsker du å tegne og reise et hus eller ei hytte fra scratch, bygget på en grunnmur av dine egne drømmer og din identitet? Våre sivilarkitekter har bred kompetanse innen byggeprosessen og arkitekturprosjektering og er klare til å skreddersy nettopp ditt funkisinspirerte og moderne hus eller hytte.   

Urbanhus logo

Tegneavtale – for en optimal byggeprosess

Tegnefasen er en svært viktig del av byggeprosessen for både hus og hytter, og har stor innvirkning på hvordan sluttresultatet blir estetisk og funksjonelt. Denne fasen er derfor verdt både tid og penger da den er meget viktig for å sikre deg best mulig resultat hva gjelder dine budsjett, tomt, ønsker og behov. 

For å starte opp og formalisere et oppdrag, ønsker vi å inngå en tegneavtale for oppstart av tegningene av ditt hus eller din hytte. Avtalen vil stå i forhold til oppdragets kompleksitet og det arbeid som blir utført, enten på timepris eller fastpris som avtales i hvert enkelte tilfelle. Vi tilbyr en svært rimelig inngangsbillett til en unik, arkitekttegnet bolig eller fritidsbolig som sikrer deg et maksimalt utbytte av din investering.

Tegneavtalen gjøres direkte med din foretrukne Urbanhus-leverandør, som vil følge deg opp gjennom hele prosessen. En konsultasjon/befaring er helt gratis, med mindre annet er avtalt. Nødvendige opplysninger som må hentes inn fra kommunen kommer ev. i tillegg.

Svart funkishus

Klar for å starte byggeprosessen?

Når tegningene av din (fritids)bolig tilfredsstiller dine ønsker og behov, går vi videre med å innhente priser hos aktuelle leverandører i ditt område. Dette gjøres av din Urbanhus-forhandler, som så setter sammen et tilbud til deg, iht. til deres spesifikasjoner. 

Vi i Urbanhus leverer som regel nøkkelferdig bolig eller hytte om ikke annet er avtalt.

Standardkontrakt for unike hus og hytter

Tegningene og tilbudet danner grunnlag for kontraktsinngåelse hvor vi benytter oss av Standard Norge, byggeblankett 3425 (Bustadoppføringslova). Denne kontrakten kan inneholde forbehold rundt f.eks. finansiering, godkjenning i kommunen osv., om ønskelig.

Søknad om byggestart

Når kontrakten er inngått, starter prosessen med å søke godkjenning for bygging av huset eller hytten din i den aktuelle kommunen. Også dette er en del av byggeprosessen som blir utført av din Urbanhus-leverandør. Når godkjenningen foreligger, starter selve byggingen, og du kan glede deg over å se din hus- eller hyttedrøm bli realisert, med tett oppfølging fra din byggeleder.

Bygging og byggeleder

Byggeprosessen følges opp av en egen byggeleder – en person du har dialog med under hele byggeprosessen. Selve byggetiden kan påvirkes av årstid, ferieavvikling og andre faktorer, men vi regner normalt med at denne tar mellom 6 og 12 md. Når boligen eller hytten er ferdig bygget, vil det bli søkt om ferdigattest fra kommunen. Idet denne er klar, blir det holdt en formell overlevering av bygget – fra oss til deg. 

Underveis vil du få informasjon om produktene og materialene i din bolig eller fritidsbolig, og hvordan du skal vedlikeholde disse i fremtiden. De fleste får digital tilgang til disse dokumentene, men man kan også få dem utlevert i en fysisk FDV-perm.

Ettårsbefaring og fem års garanti

Når du har eid ditt Urbanhus-bygg i ett år, vil vi ta kontakt for å avtale en ettårsbefaring for å se at alt fungerer som det skal. Bustadsoppføringslova § 12 – entreprenørens garanti 5% av kontraktsum gjeldene i 5 år fra overtakelse av bolig.

Tegneavtale

Hvorfor velge Urbanhus?

Vi i Urbanhus bygger og overleverer unike og iøynefallende hus og hytter. Hus som representerer hver enkelt kunde og gjør dem og deres både stolte og glade – hver eneste dag. 

Urbanhus er en kjede som har spesialisert seg på å bygge moderne og funkisinspirerte boliger og hytter, med fokus på design, kvalitet og funksjonalitet. Med hovedkontor i Haugesund og forhandlere over store deler av landet, reiser vi funkisinspirerte hus og fritidsboliger så og si i hele Norge. 

Urbanhus er en digitalisert boligbygger og har av den grunn ingen stor papirkatalog å dele ut. Vår katalog med ferdighus finner du her. Og er du på jakt etter ei funkisinspirert hytte, finner du hyttene våre her

Neste artikkel Forrige artikkel
Se alle artikler