Reportasjer

En dus base

Tekst: Kristin Støle Kalgraff Foto • Lise Bjelland • Bonytt

Marianne Bjørnstad og familien har valgt å ha en nøytral base i eneboligen i Stavanger. Da er det enkelt å gjøre endringer.


Lyst og luftig. Allrommet rommer stue og kjøkken og det er et velfungerende rom med mange og store vinduer. På gulvene er det gråkalket eik. Teppet på gulvet er fra Ellos, bordet er fra Living og lampen på gulvet er fra Slettvoll. Bordlampen er fra Swedish Grace i Sandnes, og speilet er fra Ikea. Puter med ulike teksturer i sofaen skaper spenning og gir varme til rommet. Legg merke til hvordan naturen utenfor nærmest er en del av interiøret. Det er et resultat av store vinduer fri for gardiner.


En hvit tråd.
Den hvite kjøkkeninnredningen fra Kvik glir inn i rommets øvrige hvite interiør. Klassiske og duse farger gir mulighet for litt spreke stunt om du trenger nye fargeinnslag og forandringer. Lampen over bordet er en replika fra Voga. De svarte barkrakkene er fra By Lassen, og er fin kontrast til det hvite. Modellen heter ML 50 Counter. Legg merke til at det er kombinert hvite og svarte fronter på kjøkkeninnredningen.

Hvem? Her bor Marianne Bjørnstad
(46) med mann og tre barn. Marianne
jobber med interiør sammen med sin
søster i firmaet Herlige Hus.

Hva? En enebolig i Stavanger, tegnet
av arkitekt Morten Klungland i
Urbanhus.

Hvorfor? Boligen har store vindusflater
som kobler inne- og uterom fint
sammen. Fargepaletten er gjennomtenkt
og et nøytralt skall gir mulighet til
enkelt å kunne endre uttrykket.

– Vi har valgt huset ut ifra noen tanker om hva vi synes er viktig i et hjem. Det skal være tilrettelagt for hverdagens gjøremål, og i hjemmet vårt skal det være rom for en pust i bakken, sier Marianne Bjørnstad.
I planleggingsfasen ble det lagt ned mye arbeid. Familien ønsket å ha en optimal planløsning, gjøre gode fargevalg og å kombinere materialene på en god måte. De ønsket også at en del av boligen kunne omgjøres til en liten leilighet, med tanke på barn som vokser opp.

– Det er kanskje ekstra spesielt med den lille hybelen vi har innlemmet i første etasje i boligen, men vårt ønske er at huset skal vokse i takt med familien og de forskjellige livsfasene vi er i.
Med tre tenåringer i huset ser hun at det kan være en fordel med flere ulike oppholdsrom, i tillegg til soverom.

Tett inntil Sørmarka i Stavanger, med utsikt til fjord og fjell, ligger Marianne Bjørnstad og familiens enebolig. Mye av grunnen til at valget falt på akkurat denne tomten, var nærheten til det flotte turområdet utenfor, og den korte avstanden til Stavanger sentrum.
Huset er en stram og moderne enebolig med flatt tak og stående, hvit
kledning kombinert med smal, liggende kledning behandlet med jernvitrol.
Vinduene har mørkegrå aluminiumskarmer.
Innvendig kommer husets kvaliteter særlig til uttrykk.

Seng med utsikt. Sengen er plassert sånn at hodegavlen er vendt mot deler av rommet. Utsikten fra sengen kan en ikke klage på. Herfra ser en rett opp i himmelen – og ut på tretoppene i skogen.
Fargesterkt innslag. Huset er bygget slik at større barn kan ha en egen del i huset. Delen kan fungere som én boenhet med stue, kjøkken og bad. En grønn
skuffeseksjon spriter opp i dette rommet.

De er også veldig godt fornøyde med vaskerommet som ligger i tilknytning til kjøkkenet. Dette rommet har to innganger, både fra kjøkken og gang.
– Fordelene med dette rommet er mange, men viktigst er det at man kan gjøre husarbeid, sånn som å vaske klær og brette, og likevel være i nærheten av der familien oppholder seg, sier Marianne.
I andre etasje er det stue med utsikt, men det er nok i første etasje familien tilbringer aller mest tid.
– Første etasje er luftig og i direkte kontakt med hagen. Her er det kjøkken med etstort spisebord og en innbydende sofagruppe. Vi liker å ha muligheten til å oppholde oss i samme rom, gjerne mens vi lager mat, eller noen er ute i hagen. På den måten fungerer denne etasjen helt glimrende, sier hun.
Marianne driver eget interiørfirma, og mener dette påvirker lysten til å innrede.
– Ettersom jeg jobber med interiør er jeg nok mer enn gjennomsnittlig opptatt av åendre på uttrykket og skape noe nytt. Stilrene rom med nøytrale farger gjør at jeg lettere kan få det til, forteller Bjørnstad.
Hun og søsteren har preget interiøret med flere av deres egne kreative løsninger. De har laget håndtak av lær, bygget sengegavl som er trukket med tekstil og lekt seg medfarger og materialer.
I andre etasje ligger også tre soverom, inkludert en større foreldreavdeling med eget bad og garderobe. Her er det rom for litt luksus i hverdagen, avslutter Marianne.

Å samles rundt et bål er noe av det hyggeligste som finnes. Når man i tillegg har bålplassen like utenfor huset, kan det knapt bli bedre. Familien koser seg i hagen både sommer og vinter, her er det tilrettelagt for både aktiviteter – og kos rundt bordet.
Neste artikkel Forrige artikkel
Se alle artikler