Reportasjer

Da forsto søstrene at de hadde fått til noe bra

KOMPLETTE HJEM: Det som mangler er klær og kopper.
Ellers kan kundene kjøpe tilnærmet komplette hjem fra boligstylistene i Herlige Hus. Og kundene sier ja takk. Søstrene Marianne Bjørnestad og Elin Rygg er stylister som bygger boliger for salg. I Urbanhus har de funnet sin samarbeidspartner.

Tekst: Elisiv Hauge Nilsen • Haugesunds Avis

Driver sammen: Søstrene Elin Rygg (t.v.) og Marianne Bjørnstad 
driver sammen firmaet Herlige Hus

BOLIG: – Vi startet opp midt i finanskrisen, i 2009. Likevel klarte vi å tjene penger på det vi gjorde. Da forsto vi at vi var på sporet av noe, sier Marianne Bjørnstad. Sammen med søsteren Elin Rygg driver hun firmaet Herlige Hus. Deres spesiale er å bygge og innrede eneboliger ned til minste detalj. Bare på utvalgte tomter. – Det er vel bare koppene i skapene som mangler. Vi skiller oss ut fra de store boligprodusentene ved valgene vi gjør, fra selve huset, og innredning på kjøkken og bad, fargevalg, styling. Vi er jo stylister som bygger hus. Bare det er uvanlig i denne bransjen, sier Elin Rygg. Oppstarten i 2009 var fire arkitekttegnede boliger ved Vistestranda. De gikk unna etter rekordvisninger.

Rekordvisninger – Folk la søndagsturen til husene, og vi fikk kjøpere som slett ikke var på jakt etter noe nytt, egentlig. Det viser bare at innredningen har noe å si. Vi selger stemninger, følelser. Og vi velger gjerne å gjøre ting de store produsentene holder seg unna. Ikke minst i fargevalg, sier Marianne Bjørnstad. Hun er interiørdesigner, og jobbet mange år for Living før hun startet for seg selv. – Jeg har laget mange utstillinger på Living i Haugesund og Stavanger. Det var fantastisk kjekt i mange år. Men så var jeg klar for noe nytt, sier hun. Det samme var søsteren Elin, som jobbet som teknisk tegner i «oljå» i mange år. Nå lever de av å selge hus, kombinert med boligstyling og innredningsoppdrag både inne og ute i hagene til folk.


– Vi er opptatt av at husene skal fungere. Og med det samspillet mellom ute og inne. Det er jo ikke så mange uker i året du kan dra vekk på ferie. Mesteparten av livet leves hjemme, sier Bjørnstad.


På leit – Etter samarbeid med flere arkitekter var de på jakt etter noe mer permanent. – Så endelig fant vi Urbanhus, sier Marianne Bjørnstad. – Vi får bestemme en del, det er viktig for oss å få bestemme noe rundt utformingen av husene. De ordner resten. Etter fire bygde og to prosjektert eneboliger kjenner vi hverandre – og samarbeider godt. Det kommer vi til å fortsette med, forteller hun. Siste solgte hus var på Vaulen i Stavanger nå i mai.

Andre valg: 
Ikke nødvendigvis dyrere, men gjerne andre valg enn de som de store produsentene tar, er utgangspunktet for jobben Herlige Hus gjør.

Felles mål To eneboliger i rekke, tegnet i samarbeid med Urbanhus, og bygget av dem. – Den ene solgte vi prosjektert, den siste som ferdig bygget, forteller Marianne Bjørnstad. I Urbanhus er de glade for samarbeidet med Stavangerfirmaet, forteller Åse Kristin Foss, daglig leder i Urbanhus Kjededrift AS. – Vi har i alle år tiltrukket oss en bevisst kundegruppe. De har god innsikt i både design, kvalitet og funksjonalitet. Jeg er ikke i tvil om at de har vært med på å utvikle oss som arkitekt/bolig leverandør både her på Haugalandet og på landsbasis, sier hun, og legger til: Søstrene i Herlige Hus er dyktige, og vi er glad for at de velger oss som boligleverandør på sine prosjekter. De har selvfølgelig kostnader i tankene når det skal tegnes og bygges en bolig for salg, men når man ser det ferdige resultatet blir man imponert. Det må jo være inspirerende for dem som skal bygge på budsjett. Man kan gjøre det også, hos Urbanhus.

Neste artikkel Forrige artikkel
Se alle artikler