Urbanhus Vassteigen

Tore og Merete landet på Urbanhus Bergen da de skulle bygge en unik bolig på Vassteigen ved Knappetjernet.

– Vi valgte Urbanhus blant annet fordi Morten (Urbanhus Bergen) tegnet huset veldig fint til denne tomten, og ivaretok det vi var opptatt av angående utsikt, innsyn, vær/vind osv.

Resultatet/huset er vi veldig fornøyde med.

– Spiler i tak nede og rundt kjøkken er eik. Det er også benkeplaten på kjøkkenøyen og parketten i huset.
Innsatsen som peisovnen står i er malt i samme farge som veggen bak. Badstu, panel og innredning er osp. Dusjveggen på badet nede er levert av glassmester. Hvite fliser på vegger på begge bad.  Like fliser på alle gulv inne, (2 bad,  gjestetoalett og gang nede). Også ute nede er samme flis. Flisheller på terrassen oppe ser også lik ut. De er montert på pidestaller. 

Det er ekstra takhøyde 30 cm. i hovedetasjen. Vi har derfor laget skap oppå høyskap på kjøkkenet (kledd med spiler). I kokeplate-toppen er det uttrekksvifte ned via gulv og ut. Da unngikk vi vifte i taket, som er ugunstig når man har ekstra takhøyde inne. Dette fungerer utmerket for oss.

BRA totalt 266, (derav 11 utvendig).

Antall soverom 4, og i tillegg garderoberom.
Det ene soverommet brukes som kontor/hjemmekontor.

Vi brukte interiørarkitekt for å få laget lysplan inne og ute. Dette for å få tips til lys-mengde, type, styrke, lysfarge og dimmebehov etc. Vi kjøpte også en del lamper der, til tak i gangen nede og på kjøkkenet.

På denne tomten var det naturlig å ha inngang nede. Vi har også stor garasje med hobbyrom, og direkte inngang til huset. Trappen til hovedetasjen ønsket vi rett frem fra inngangsdøren. Da fikk vi adskilt spisestue oppe, noe vi er fornøyde med. Vi har også vårt soverom og bad oppe, derfor valgte vi å også ha et gjestetoalett oppe i tillegg. Vi har også inngang til vaskerom ved siden av inngangsdøren, så her er skitne tursko og unger velkomne. Vi har forresten tett nederste del av trapp, for kott til diverse og skoskap-uttrekk.

For adkomst til terrassen oppe valgte vi svalgang. Utvendig trapp ville tatt mye av terrasseplassen. Vi har dermed enkel tilgang til alt uteareal nede og oppe.

Vi har forresten gjort klart for eventuell solskjerming utvendig (plass oppe i kisten og elektrisk). 

Vi valgte Urbanhus blant annet fordi Morten tegnet huset veldig fint til denne tomten, og ivaretok det vi var opptatt av angående utsikt, innsyn, vær/vind osv.

Resultatet/huset er vi veldig fornøyde med.

Neste referanse Forrige referanse
Alle referanser