Nesttun, Urbanhus Bergen

Med flott utsikt og landlige omgivelser, fikk vi i Urbanhus gleden av å bygge denne egenartede og detaljrike eneboligen på Nesttun, sør i Bergen kommune, som nå er hjemmet til en storfamilie på seks. 

Utvendig er boligen kledd med materialer som Kebony-kledning, sorte og murpussede fasadeplater samt en terrasse bestående av glass og Kebony. Hva gjelder materialvalg innvendig finner vi eikeparkett, gipsvegger, malte overflater, eikespiler og Tuva-trapp.
Også taket består av eikespiler samt svartlasert sprekkpanel.
Badet er rommet inn med kombinasjonen fliser og malte overflater. 

Eneboligen er på hele 362 kvm med blant annet 7 soverom. 

Det massive spisebordet i eik laget beboerne selv ute i garasjen.

– Med to eikebord på ca. 70 kg og 365 cm i lengde, var det stemning á la «To gode naboer» da vi skulle få dette opp i andre etasje. Det var ikke mye om å gjøre før hele bordet ble stående fast i trappeoppgangen og at de nye glasskuppel-lampene samt ryggen min ble smadret, forteller huseieren. 

– Hva vil du trekke frem som husets høydepunkter?

– Den behagelige flyten i alle fargedetaljer og kombinasjonen av de ulike materialene. Flyten mellom den utvendige Kebony-kledningen, i kombinasjon med de sorte fasadeplatene, natursteinsmurene, de pussede overflatene og sorte aluminiumsbeslag, gjør at boligen virker dempet og rolig for øyet. 

Inspirasjon fra den svenske kunstneren og arkitekten Johan Israelsson var styrende for det innvendige designet av boligen.

– Vi bladde i boligmagasiner for å finne inspirasjon til vårt påtenkt hus og falt for Israelssons signaturtak – svartlasert panel. Fascinasjonen oppsto lenge før huset var påbegynt og vi gikk flere runder med oss selv før vi hoppet i det og tok sjansen – et valg vi ikke har angret på. 

Israelsson er altså kjent for å ramme inn rommene ved hjelp av sortlaserte paneltak. Med ekstra takhøyde, kombinert med de store vinduene som går helt i taket, ga dette et generøst preg som satte styringen for videre valg. Eikespilene i kjøkkenhimlingen og de stående spilene i gangen er med å dempe lyder samtidig som de gir en lun og behagelig stemning.

Nero Stein – benkeplate
Aubo kjøkken
Odin Flis
Trapperingen
Parkettgruppen – Eikeparkett

Underleverandører: 

Gilje – vinduer og dører 

Parkettgruppen – eikeparkett

Odin Flis – fliser

Aubo – kjøkken 

Nero Stein – benkeplate

Trapperingen – trapp

Elko Plus – alle synlige brytere og stikkontakter

Neste referanse Forrige referanse
Alle referanser