Reportasjer

Med sans for detaljer

Tekst og foto: Vi Bygger Nytt, DHR Saga

Når du har havutsikt fra stuevinduene og bor helt innerst i Skåredalen, betyr det at du bor høyt oppe. Sverre Birk og Silje Nævdal har bygget hus på en av tomtene som ligger høyest oppe i det nye feltet Sveiven i Skåredalen – tett inntil byheiene. Med flott utsikt til fjell og mark og havet langt der ute.

 De flyttet fra en liten leilighet i Bergen og kan nå boltre seg på over 300 kvm i sin nye bolig i Skåredalen. Småbarnsfamilien har all grunn til å være strålende fornøyd med sin nye bolig levert av Urbanhus.

– Vi har fått det akkurat slik vi håpet på og er godt fornøyd med sluttresultatet. Vi la ned mye arbeid i planleggingen og brukte mye tid sammen med arkitekt Morten Klungland for å få på plass alle detaljene i boligen. Ved å forandre litt på planløsningen, har vi fått en bolig som dekker familien sine behov i lang tid fremover, sier de.

For selv om dette er det aller første huset de har bygget, har Sverre og Silje vært nøye med å få på plass alle de viktige detaljene. Dette er med på å gi boligen særpreg og det lille ekstra. Her er det innfelt nisjer som gir oppbevaring i flere av rommene, inkludert en stor nisje til TV ́en i stuen. De valgte å legge gyptone quattro-plater i taket som demper akustikken og gir et behagelig lydnivå – selv med mange gjester på besøk.

I taket har de valgt å ha spotter ytterst for å sørge for fint lys langs veggene. De store vinduene i stuen og kjøkkenet er plassert litt høyt oppe slik at de tar inn naturen og samtidig hindrer innsyn. På yttersiden har de valgt en kombinasjon av liggende og stående kledning, sammen med plater. Dette gir et fint spill og boligen særpreg.

Veiledning til interiøret

Interiørarkitekt Ann Elin Eriksen Sørøy ble hyret inn for å sikre en “rød tråd” i innredningen. Gjennom henne fikk de gode råd og veiledning om hvilke fargepalett, møbler og lamper de skulle velge.

– Når vi først bygger nytt hus, vil vi gjerne gjøre det skikkelig og få det akkurat slik vi ønsker det innenfor våre rammer. Så slipper vi å irritere oss på ting i ettertid. Interiørarkitekten Ann Elin gjorde en god jobb og sparte oss for mange tidkrevende runder i butikker og garantert noen bomkjøp. Siden vi bodde i Bergen mens huset ble bygget, var det også praktisk å hyre en interiørarkitekt og få det meste levert på døra, sier de.

De kjøpte tomten på vel 900 kvm fra Haugesund kommune. Dette var en tomt som egentlig var tildelt noen andre, men som ble levert tilbake til kommunen. Tomten var bratt og krevde en del grunnarbeid. Ved å bygge huset over tre etasjer, får de ut- nyttet terrenget, garasje og inngang på plan og samtidig tilgang til hagen fra den øverste etasjen. Mens byggearbeidet pågikk, satte Silje og Sverre i gang å anlegge hage på baksiden av boligen. På den måten var hagen allerede på plass da de flyttet inn i mars i år. Hagen ligger helt skjermet til – det eneste som kan forstyrre familieidyllen er et rådyr eller en bærplukker som dukker opp fra friområdet boligen grenser til.

God prosess

Boarealet er på 315 kvm inkludert dobbel garasje og en større bod i underetasjen. Ellers inneholder boligen i første etasje hovedsoverom med integrert walk in closet og bad, kjellerstue, gjesterom, vaskerom og bad. I andre etasje finner vi gjestetoalett, stor stue i åpen løsning med det romslige kjøkkenet og spisestuen.

– Grunnarbeidet startet vinteren 2017 og vel ett år etterpå var vi i hus. Vi er godt fornøyd med byggeprosessen og jobben Urbanhus gjorde. Barnehagen til Aksel er like i nærheten, vi har fått mange kjekke naboer og bor nær familie og venner. Ikke rart vi stortrives her i Skåredalen, smiler Sverre og Silje.

Se alle artikler