Livsløpsstandard fra Urbanhus

Livsløpstandard - alt på ett plan
Enebolig med alt på ett plan

Med et funkishus bygget med livsløpsstandard eier du en bolig du kan bo i gjennom alle livets faser. 

Bygger eller eier du en bolig med livsløpsstandard, også kalt livsløpsbolig, er hjemmet ditt tilrettelagt med løsninger som gjør at den kan brukes gjennom hele livet, også om man får bevegelseshemming. 

Enebolig på ett plan - Livsløpsbolig

Skal huset din oppfylle kriteriene for livsløpsstandard, skal boligen ha: 

  • Inngangsplan med trinnfri atkomst. I boligblokker innebærer dette at man har muligheten til å benytte heis for å komme til sin leilighet.
  • De mest sentrale rommene, som kjøkken, stue, bad og soverom, på samme plan som inngangsdøren og ikke ha trinn eller trapper i overgangen mellom rommene. De fleste boligene med livsløpsstandard som bygges i Norge har alle rom samlet på ett og samme plan.
  • Rom, og forbindelsene mellom dem, bygget med tilstrekkelige dimensjoner, hvor plassbehov og fremkommelighet med vanlig rullestol legges til grunn for dimensjoneringen. En bolig med livsløpsstandard er ikke det samme som en spesialbolig for rullestolbrukere. 

Ved bygging av en livsløpsbolig kan man i mange tilfeller få lån i Husbanken. Kriteriene er da noe strengere enn det som fremkommer av Byggeteknisk forskrift TEK 17.

Neste artikkel Forrige artikkel
Se alle artikler