Reportasjer

Glamorøst og moderne i Liljedal

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Hilde Stavland • DHR Saga 

Til daglig steller hun håret til kundene sine i frisørsalongen sin
i Kopervik. Og når hun ikke er på jobb, elsker Gerd Jeanette Sjursen å ominnrede og skape forandring i funkisboligen i Skåredalen i Haugesund.
 

At det allerede er snart 7 år siden de flyttet inn, er nesten ikke til å tro. For fremdeles føles det ut som de bor i et nytt hus.
– Men når jeg tenker etter, har det faktisk skjedd en del i boligen på disse sju årene. Fra å ha det småromantisk med hvite vegger og krystallamper, til det litt mer glamorøse og moderne med mørke vegger. Men fremdeles er det viktig å ha det hjemmekoselig, smiler Gerd Jeanette.

Urbanhus

Det var Urbanhus som leverte huset deres i 2011. Boligen fant de i katalogen til Urbanhus, men de gjorde en del endringer i planløsningen. Gerd Jeanette er i tillegg til frisør utdannet teknisk tegner og hun og mannen hadde flere ønsker for sin nye bolig. De fikk Urbanhus til å tegne om planløsningen slik at de fikk det akkurat slik de ønsket det.

– Vi er fremdeles godt fornøyd med planløsningen og alle valgene vi tok den gangen. Blant annet valgte vi et svart Svane-kjøkken fra Friestad. På den tiden var det mest vanlig med kjøkken i hvit høyglans og det var flere som hevet øyenbrynene når de så vi valgte svart kjøkken.

Men akkurat det kjøkkenet har vi vært strålende fornøyd med og det ser fremdeles nytt ut. Det tyder på kvalitet, sier Gerd Jeanette som sammen med en kollega driver Speilen frisør i Kopervik.

Funkisboligen er på vel 250 kvm inkludert garasjen og inneholder fire soverom, kjellerstue, to bad, vaskerom og stor stue med åpen kjøkkenløsning. Det er stor terrasse og takterrasse med utgang fra stuen i 2. etasje. Huset ble levert nøkkelferdig, noe som passet dem godt.
– Jeg var også høygravid med førstemann på den tiden vi flyttet inn,
så da var det ekstra godt å slippe å gjøre noe selv, forteller de.

Snekret spisebordet selv

Men det betyr ikke at de ikke liker å ta i et tak og skape forandring. Gerd Jeanette har malt flere vegger i huset og her en dagen snekret hun og mannen et spisebord.

– Vi har kikket på nytt spisebord i lang tid. Hadde lyst på et svart trebord med plass til mange, men fant bare noen som var veldig dyre. Så istedenfor fikk vi tak i understell fra Hay og kjøpte planker. Bordet er blitt akkurat slik vi håpet på – til en prislapp på ca. 3000 kroner, smiler Gerd Jeanette.

Kjekt nabolag

Familien på fire er godt etablert på boligfeltet i Liljedal i Skåredalen og nyter å bo i et godt og sammensveiset nabolag.
– Naboene her er fantastisk kjekke og sønnene våre har mange lekekamerater rett i nærheten. Vi er heldige som bor i et så kjekt nabolag. Akkurat det har virkelig blitt en skikkelig bonus og var ikke noe vi bare kunne bestille den gangen vi bygde, smiler de.

Neste artikkel Forrige artikkel
Se alle artikler